Värmepump Luft vatten

Produktsortiment inom luft vatten värmepumpar

En luft vatten värmepump hämtar energi ur luften utomhus för att generera både varmvatten och värme till ditt hus. Expansionkärl, filter, manometer och säkerhetsventil finns inbyggt i inomhusenheten vilket ger en ren och snygg installation. Köldmedium transporterar värmen mellan inom- och utomhusdel – så vid ett strömavbrott finns inget vatten i utomhusdelen som kan frysa. Daikins värmepumpar utvinner värme ur utomhusluften även när det är så kallt som -25 °C och har energiklass upp till A++ för värme och A för varmvattenproduktion. I klimatet runt Uppsala är de mycket effektiva. Vi servar och installerar Daikin luftvärmepumpar.

Luft vatten värmepumpLuft vatten värmepumpStyrning från mobilenUpp till 14 års trygghet

14 års trygghet

Daikin luft vatten värmepumpar har en mycket hög kvalitet, därför kan vi också erbjuda en lång trygghet. De levereras med en 5 års garanti. Efter garantitiden erbjuds du en kompletterande försäkring som ger dig trygghet i upp till 14 år efter köpet.

Effektivare än bergvärme?Luft vatten hög verkningsgrad

Det breda arbetsområdet gör Daikins luft vatten värmepumpar till ett mycket bra alternativ. Luft vatten värmepumpar är betydligt effektivare än bergvärme under flertalet dagar under året (se bild höger). Årsvärmefaktorn är mycket hög. Om man jämför över ett helt år så är våra luft vatten värmepumpar nästan lika effektiva som bergvärme. Ju längre söderut du bor desto effektivare blir luft vatten värmepumpen. Ser man till andra fördelar som att du slipper dyra borrhål, får en lägre investeringskostnad och att din trädgård inte blir påverkad, så blir valet lätt.


Anpassar sig efter husets behov

Om du tilläggsisolerar eller gör en tillbyggnad på ditt hus anpassar sig värmepumpen automatiskt till de nya förutsättningarna. Kompressorerna på Daikins luft vatten värmepumpar styrs med inverterteknik vilket betyder att de alltid anpassar effekten till det aktuella värmebehovet i huset. En inverterstyrd luft vatten värmepump förbrukar upp till 30 % mindre energi än konventionella värmepumpar.


Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert!

Bli kontaktad ->

Kontakta oss ->


Daikin emura